Kirjallisuutta

Internet on täynnä tietoa, mutta relevantin tiedon etsimisessä voi mennä aikaa ja hermoja.
Prujuja ja harjoituksia on kerätty tälle sivustolle, mutta monien kurssien, etenkin peruskurssien materiaalit ovat kehittyneet jo seuraavalle tasolle: julkaistuksi kirjaksi.
Helsingin yliopiston kurssien luentoprujuista tehtyjä kurssikirjoja julkaisee ja myy Limes ry.

Netissä on enemmän englanninkielistä materiaalia kuin suomenkielistä. Nämä ovat yleensä jo paremmin esillä kuin tänne kerätyt prujut. Siispä vain linkitän muille sivustoille, jotka listaavat e-kirjoja (yleensä pdf-muotoisena). On epätodennäköistä, että nämä sivut ajettaisiin alas, ja linkityksellä voidaan taata uusimpien versioiden saatavuus.

E-Books Directory: Physics
E-Books Directory: Mathematics

Jos olet epätoivoinen, saatat haluta myös käyttää erinäisiä hakukoneita kirjojen etsimiseen. Google osaa yleensä lukea kirjojen sisään ihan webhaussakin, lisäksi on erinäisiä pdf-hakukoneita sekä tietenkin Scribd.
Google Books on hyvä satunnaisten asioiden tarkastamiseen, sillä se sallii esikatselun ilman kirjan ostamista. Esikatseluiden määrä on kuitenkin rajoitettu, mikä rajoittaa Google Books Downloaderinkin tehokkuutta.

Olen myös kerännyt hieman kirjallisuutta 4Shared-palveluun sekä Wuala-palveluun, jonka hyödyntäminen onnistuu parhaiten Wualan omalla ohjelmalla (java).

Ehkä löydät jotain mielenkiintoista myös Gigapediasta.

Mainokset

%d bloggers like this: